Sök och boka hotell i Los Angeles

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Hyra bil i Los Angeles


Hyra bil i Los Angeles
Los Angeles är världens mest biltäta stad. Här går det en bil per 1,8 invånare. Under din vistelse i Los Angeles kan det vara en god idé att skaffa sig en hyrbil. Staden är nämligen, i mångt och mycket, uppbyggd kring tanken att alla invånare ska ha en egen bil. Los Angeles är nämligen en väldigt omfångsrik stad.

Från de nordligaste delarna vid Newhall Pass till San Pedro i söder är det 72 kilometer. Från Los Angeles City Limit i öster, till Santa Monica i väster är det 130 kilometer. Även om bensinpriset har stigit i USA, så är det fortfarande bra mycket billigare än i Sverige.

Skaffa hyrbilen
Det är alltid en fördel med att vara ute i god tid med sin bokning av hyrbil.  konkurrensen mellan olika aktörer på marknaden är mycket hård så är det många som erbjuder rabatterade priser för kunder som bokar tidigt. Men innan du gör din bokning ska du alltid fråga om vilka åldersregler som gäller. Vissa uthyrare kan kräva att du haft körkort i flera år.

Många väljer att plocka upp sin hyrbil direkt på flygplatsen. Även om detta kan vara bekvämt, så är det kanske inte alltid det smartaste alternativet. Efter att man spenderat många timmar i ett flygplan, och därefter hamnat i ny tidzon, är man troligen inte som bäst lämpad för att köra bil. Bättre är då om man åker direkt till sitt hotell och sover ut ordentligt, för att dag två ta en taxi till hyrfirman och hämta ut bilen.

I Los Angeles finns samtliga stora biluthyrningsfirmor på plats, med flera kontor spridda över Los Angeles. Efter att du jämfört priser och villkor mellan de olika aktörerna så kan du undersöka vilken biluthyrningsfirma som ligger närmast ditt hotell. Kontrollera också på förhand så att ditt hotell kan erbjuda en kostnadsfri parkering. Om så inte är fallet så bör du alltid lägga på hyran för parkeringen på hotellrummet.

Syna villkoren
När du står i begrepp att hyra din bil i Los Angeles så är det mycket viktigt att du sätter dig in i försäkringsvillkoren. I USA har hyrbilsförsäkring så har hyrbilsförsäkringar låga ersättningsnivåer. För utökat skydd så ska du se till att skaffa ett så kallat Liability Supplement. Vidare är det också viktigt att du hör dig för om hur många som får köra bilen. För att ytterligare förare ska få köra bilen krävs det i regel att man betalar en extra summa.

Undvik trafikstockningar

Trafiksituationen i Los Angeles kan minst sagt vara hektisk. Vägarna är många och stora. Om du har möjlighet så bör du undvika att köra under tidiga morgnar och sena eftermiddagar, då stadens invånare är på väg till och från jobbet.

Att hitta rätt
Det finns flera sajter på Internet som kan erbjuda detaljerade färdanvisningar. En av dessa är Map 24. Innan du reser till Los Angeles ska du höra för med ditt hotell ifall du kan låna en dator, med skrivare, på plats. Annars kan du ta med dig din laptop. På så vis kan du planera dina utflykter i Los Angeles efter hand och skriva ut anvisningar att ha med i bilen.