Sök och boka hotell i Los Angeles

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Karta över Los Angeles


Karta över Los Angeles
Los Angeles är en världsmetropol som lockar mängder av besökare från hela världen. Här njuter man av det härliga klimatet, de trendiga butikerna och de många sevärdheterna. I samband med att du ska boka ditt hotell i Los Angeles så kan det vara en god idé att förse sig med en karta över staden. Därmed kan du enkelt se hur de olika alternativen ligger i förhållande till Los Angeles sevärdheter och attraktioner. Du kan hitta kartor över Los Angeles på flera olika ställen runt om på nätet, som är helt gratis.

Stadens geografi
Los Angeles är en mycket utdragen stad. Det är inte alldeles lätt att avgöra var den börjar och slutar. Man räknar med en befolkning på omkring 4 miljoner invånare, i stadens mer centrala områden. Tar man emellertid med ytterområdena i beräkning så har Los Angeles ungefär 18 miljoner invånare.

Los Angeles är 72 kilometer långt, från de nordligaste delarna vid Newhall Pass till San Pedro i söder. Från Los Angeles City Limit i öster till Santa Monica/Pacific Ocean i väster är det 130 kilometer. Staden tar upp största delen av San Fernando Valley, men även stora delar av bergskedjorna Santa Monica Mountains, San Gabriel Moutains och Verdugo Moutains, såväl som slättområdet Los Angeles Basin. De mest centrala delarna av Los Angeles kallas för downtown. Detta område består mestadels av skyskrapor. Den högsta är U.S. Bank, med sina 310 meter.

Köpa karta
En nackdel med de kartor över Los Angeles som går att ladda ner direkt över Internet är att de flesta endast har möjlighet att skriva ut i A4-format. Således kan det i vissa fall löna sig att köpa en riktig karta. I regel är det billigast att köpa sin karta över Los Angeles direkt via nätet. Kom dock ihåg att du alltid ska kontrollera så att den aktuella kartan finns i lager. Detta i synnerhet om du gör din beställning nära inpå avresan.

Kombinerad kartbok och reseguide
Det finns flera förlag på marknaden som producerar kombinerade kartböcker och reseguider över Los Angeles. Några av dessa är Lonely Planet, Rough Guides och Insight Guides. Dessa typer av böcker kan du bland annat köpa från sajten Resebokhandeln.

Ta sig runt i Los Angeles
Om du inte hyr en bil under din vistelse i Los Angeles så kan du nyttja de allmänna transportmedlen. För att planera, samt få utförlig information, om dina resor så kan du surfa in på sajten Los Angeles County Metropolitan Transportation Authority. Här hittar du information om resetider, var du kan köpa dina biljetter samt flera kartor.

Köra bil i Los Angeles

Los Angeles har länge varit en symbol för hektiskt bilförande. Idag har staden en bil per 1.8 invånare. Detta gör Los Angeles till världens mest biltäta stad. Staden omgärdas av flerfiliga motorvägssystem. Om man är osäker på att köra i storstäder så bör man kanske undvika att köra i Los Angeles.

De mest kritiska tidpunkterna, då många är ute på vägarna, är tidiga morgnar och sena eftermiddager, då staden invånare är på väg till och från jobbet. Men samtidigt ska man komma ihåg att det inte är så farligt som man kan tänka sig. Har man bara detaljerade färdanvisningar så brukar det mesta lösa sig. Om du har med dig din laptop på resan, eller lånar hotellets dator, så kan du skriva ut detaljerad färdanvisningar från sajten Map 24.