Sök och boka hotell i Los Angeles

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Klimat Los Angeles


Klimat Los Angeles
En bidragande orsak till att så många människor lockas av Kalifornien är det härliga klimatet. Detta var också en bidragande förklaring till varför filmindustrin valde att flytta västerut. Då spelfilm var en ny företeelse så fanns regissörerna och pengarna i New York.

Men Kalifornien och Hollywood vann sedan dragkampen, mycket tack vare det stabila klimatet och de många soltimmarna. Los Angeles åtnjuter ett Medelhavsklimat.
Det innebär att somrarna är varma och torra, med vintrarna är regnigare.

Los Angeles har också ett så kallat mikroklimat. Det innebär att temperaturer kan variera ganska kraftigt mellan kustlinjen och en bit in i landet. Om du vill veta hur vädret blir i Los Angeles under de närmaste dagarna så kan du surfa in på sajten Weather For You. På denna sajt kan du även läsa om när solen går upp och ner samt information om exempelvis tidvattnet.

Skulle du inte ha tillgång till Internet under din vistelse i Los Angeles så kan du alltid fråga personalen i receptionen på ditt hotell. De är i regel uppdaterade beträffande väderprognosen.
Om du turistar i Los Angeles under sommarmånaderna så kan det vara en god idé att ha med sig en flaska vatten. Mitt på dagen, under månaderna juli och augusti, så bör man ta det ganska lugnt. Några tjocka jackor och långkalsonger behöver dock aldrig ta med dig till Los Angeles, oavsett vilken tid på året som du reser.

Medeltemperaturer
En uppställning av den högsta medeltemperaturen i Los Angeles, fördelat på årets tolv månader, ser ut på följande sätt räknat i °C: Jan (20), Feb (21), Mar (21), Apr (23), Maj (24), Jun (27), Jul (29), Aug (29), Sep (28), Okt (26), Nov (23) och Dec (21).

En uppställning av den lägsta medeltemperaturen i Los Angeles, fördelat på årets tolv månader, ser ut på följande sätt räknat i °C: Jan (9), Feb (10), Mar (11), Apr (12), Maj (14), Jun (16), Jul (18), Aug (19), Sep (18), Okt (16), Nov (12) och Dec (9).

Regn
Mellan november och april så är det vanligt att det regnar några enstakar dagar per månad. Skurarna är i regel tämligen små. Att nederbörd faller som något annat än just regn är ovanligt. På ett år regnar det omkring 380 mm Los Angeles downtown.

Nederbörden, i millimeter räknad, fördelar sig över årets tolv månader på följande sätt: Jan (85), Feb (93), Mar (80), Apr (21), Maj (8), Jun (2), Jul (0), Aug (3), Sep (8), Okt (9), Nov (27) och Dec (48).

Smog

Ett stort problem i Los Angeles är smogen. Fenomenet, som främst förekommer i storständer, är en blandning av luftföroreningar och dimma. Men Kalifornien är en delstat som verkligen tar miljöarbetet på allvar och under de senaste åren har man kunnat skönja tydliga förbättringar. Fortfarande rankar dock American Lung Association Los Angeles som en av de mest förorenad städerna i hela USA. En förklaring till detta är att de flesta städer blir renade från smog när det regnar. I Los Angeles så regnar det inte speciellt mycket. Det leder till att föroreningar har lättare att stanna kvar i luften.