Sök och boka hotell i Los Angeles

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Shopping Los Angeles


Shopping Los Angeles
Los Angeles är ett Mecka för dig som gillar att shoppa. Här kommer du att hitta det mesta som du kan tänkas leta efter, oavsett om det är hemelektronik, juveler och kläder. Om du är modeintresserad bör du styra kosan mot Rodeo Drive. Gatan sträcker sig från Sunset Boulevard till Wilshire Boulevard. Vidare är Melrose Avenue och Robertson Boulevard mycket bra shoppinggator, där du hittar de senaste när det gäller kläder, skor och smycken.

För att få ut så mycket så möjligt av din shopping i Los Angeles är det en fördel om du gör upp en plan. Många butiker i Los Angeles har bra hemsidor där man kan få reda på all nödvändig information, såsom öppettider och utbud. Läs på och gör upp en lista på butiker som du vill hinna med att besöka under vistelsen i Los Angeles. När du gör detta kan det vara en god idé att ha en karta över staden nära till hands.

Märkeskläder till en billig penning
Om din plånbok inte riktigt är anpassad till att shoppa loss i butikerna kring Rodeo Drive så finns det även andra alternativ. Ross Dress For Less (7060 W. Sunset Blvd) är en perfekt butik för dig som är på jakt efter märkeskläder till ett mycket bra pris. I butiken är det ganska rörigt. Men och du har tid och tålamod så är chanserna stora att du kommer att göra ett riktigt fynd.

Samlat på ett ställe
Om du är trött på att flänga runt i Los Angeles, på jakt efter fina plagg, så är Beverly Center (8500 Beverly Blvd) ett bra alternativ. Några av de butiker som finns i detta stora shoppingcenter är DKNY, J. Lindeberg, Victorias Secret och Armani Exchange. Vid detta shoppingcenter finns det också bra parkeringsmöjligheter. Skulle du bli hungrig så kan Beverly Center också erbjuda fina lunchställen.


Att ta sig mellan de olika butikerna

När du är ute och shoppar i Los Angeles kan det vara bra att ha en hyrbil. Även om det finns allmänna transportmedel, är Los Angeles en stad som mer eller mindre bygger på att alla invånare har tillgång till egen bil. Det kan också vara skönt att slippa bära runt på det man handlar, och kunna lägga det i bagageluckan. Att hyra bil i Los Angeles är klart överkomligt när det gäller pris. Var dock noga med att kontrollera vilka regler, såsom antal förare och försäkring, innan du skaffar din hyrbil.

Skivor
Om du är på jakt efter en bra skivaffär i Los Angeles så rekommenderas Tower Records (8801 W Sunset Blvd), i West Hollywood. De har verkligen ett mycket stort utbud av plattor.

Mysig marknad

Venice strandpromenad är ett bra tips för dig som vill du fynda bland konst, billiga kläder och smycken. Bäst är marknaden under fredagseftermiddagar.

Konst och hantverk
På Bergamont Station (2525 Michigan Ave) ligger många konstgallerier inrymda i en gammal spårvagnshall. Här kan du köpa fina tavlor och fotografier, men även glas och möbler.

Öppettider och dricks

Butikerna i Los Angeles är i regel öppna mellan 10.00 och 18.00. En del butiker har dock öppet ända till 21.00. Det kan förekomma att vissa butiker har stängt på måndagar. I USA är det mycket vanligt med dricks. Till servitörer och taxichaufförer ska man ge omkring 15 till 20 %. Men när det gäller övrig servicepersonal så behöver man bara ge någon procent i dricks